Matkajad lähevad sohu ja järvele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkade korraldaja Imre Arro
Matkade korraldaja Imre Arro Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Loodusturism OÜ on valmis ära kasutama talvisemaks muutunud ilmaolusid, andis teada ettevõtte eestvedaja Imre Arro.

Sel pühapäeval korraldab Loodusturism OÜ Tartumaa Laukasoos räätsamatka. «Kuni nelja tunni jooksul jalutame Pähklisaare maastikukaitsealal paar pikka ja mõne lühikese kilomeetri paikades, kuhu inimene harva jälgi jätma satub,» sõnas Arro.

Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril on aga ees ootamas tõukekelgumatk Pühajärve jääl. «Head jää- ja lumeolud, vaheldusrikas Otepää piirkonna maastik väikeste metsateede ja ettevalmistatud saaniradadega sobivad suurepäraselt tõukekelgutamiseks. Lükkad ühe jalaga hoogu, teisega seisad kelgujalasel – imelihtne, igaüks saab hakkama,» lisas Arro.

Esimene Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel, mis sula tõttu algselt plaanitud ajal ära jäi, viiakse praeguste plaamide kohaselt aga läbi 5. märtsil Pühajärve jääl. Start ja finiš on Pühajärve rannas. Ühisstardist lähevad rajale koolinoored ja täiskasvanud, mehed ning naised. Distantsid on 10 ja 20 kilomeetrit.

19. märtsil on plaanis linnuvaatlusretk Sangaste lähistel Korva luhal. «See on hea võimalus jälgida juhendaja abil sadu erinevat liiki rändavaid linde, põldudel toituvaid ja puhkavaid parte ja varte ning tuhandeid hanelisi,» lisas Arro.

Copy
Tagasi üles