Teater toob tippnäitlejad Valka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Saaremäe ja Ines Aru
Üllar Saaremäe ja Ines Aru Foto: Toomas Tuul

Rakvere Teater toob 4. märtsil Valka oma enim mängitud lavastuse «Oscar ja Roosamamma: kirjad Jumalale». Üllar Saaremäe ja Ines Aru on Oscari ja Roosamammana lavale astunud juba üle paarisaja korra. Etendus Valga kultuurikeskuses kannab järjekorranumbrit 233.

Lugu on 10aastasest Oscarist, kes on nii haige, et tal on jõudu vaid loetud päevadeks. Kuid tema toetajaks ja sõbraks saab suure südamega vanaprouast hooldaja Roosamamma.

Oscari osatäitja Üllar Saaremäe on sõnastanud lavastuse võimaliku suure edu põhjuse: «Arvan, et üks väga oluline põhjus, miks see nii populaarne on, on see, et siin räägitakse rasketest, tõsistest ja keerulistest asjadest kergelt ja lihtsalt.»

Ta tõdese, et kõiki neid teemasid, mis selles loos koos on – olgu siis haigus, surm ja teispoolsus, lähisuhted ja jumala olemasolu – saaks käsitleda väga raskelt ja kannatavalt.

«Aga hoolimata kõigest, millest seal juttu on ja kuidas olukord selles loos keerab, kannab seda tükki helge ja elujaatav toon. Hamleti küsimusele »Olla või mitte olla?« vastavad Oscar ja Roosamamma: »Olla, igal juhul olla!«. Arvan, et kõigil, kellel on samasugune huvi selles elus olla, tasub seda lavastust vaatama tulla,» lisas Saaremäe.

Copy
Tagasi üles