Riigikogulased veedavad Valgamaal kaks sisukat päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsuse hoone
Valga maavalitsuse hoone Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed on töönädala lõpus Valgamaal visiidil, kus kohtutakse ettevõtjate ning kohaliku elu arendajatega.

Visiidi eestvedaja Meelis Mälbergi sõnul on Valgamaa väga eripalgelise ja mitmekesise ettevõtlusega maakond. “Eestimaa kagunurgas on väga palju tuntud ettevõtteid. Eraldi äramainimist väärib UPM-Kymmene Otepää AS kui Valgamaa suurim tööandja ning EASi konkursi eelmise aasta Eesti parim piirkondlik ettevõte.”

Valgamaa visiidil arutavad parlamendisaadikud ettevõtjatega uute töökohtade loomise küsimusi.

„Väikeettevõtluse ergutamiseks on täna päevakorral juhatuse liikme töötuskindlustus ja käibemaksukohustuslase piirmääri tõstmine, lisaks bürokraatia ning aruandluse vähendamine. Eduka haldusreformiga on samuti võimalik tõsta piirkonna konkurentsivõimet,“ tõi Mälberg näiteid riigipoolsetest ettevõtluse elavdamise hoobadest.

Neljapäeva pärastlõunal kohtusid Reformierakonna parlamendisaadikud ja maaeluminister Urmas Kruuse Valga maavalitsuses kohalike maaettevõtjatega.

Ministri osalusel sai teoks arutelu, kuidas maaettevõtlus, sealhulgas põllumajandussektor oleks tulevikuvaates jätkusuutlik ning konkurentsivõimeline. „Turuolukord on tegelikult keeruline kogu Euroopa Liidus, iseäranis piima- ja sealihasektoris. Põllumajandusele on siin enim kasu toodete müügi ning iseäranis ekspordi edendamisest,“ lausus Mälberg.

Visiidi käigus külastatakse näiteks Valga Toidupanka, Puuetega Inimeste Koda, jalatsitootjat Moon OÜ, õmblusettevõtet Aclima Baltic AS, lihatööstust Maks & Moorits, erinevaid puiduettevõtteid – nagu mööblitootja Gomab Mööbel AS, puitliistude tootja Combiwood OÜ, puitmajade tootja AS Ritsu, vineeritootja UPM-Kymmene Otepää AS või pelletitootja OÜ Helme Graanul Invest – ning Valga haiglat ja päästeametit. Kokku külastatakse üle 20 ettevõtte ja organisatsiooni. Kavas on ka ühiskonnaõpetuse külalisloengud koolides.

18. ja 19. veebruaril viibib Valgamaal 21 reformierakondlasest riigikogu liiget: Deniss Boroditš, Igor Gräzin, Remo Holsmer, Jüri Jaanson, Liina Kersna, Johannes Kert, Martin Kukk, Eerik-Niiles Kross, Kristjan Kõljalg, Lauri Luik, Madis Milling, Meelis Mälberg, Mati Raidma, Laine Randjärv, Keit Pentus-Rosimannus, Andre Sepp, Anne Sulling, Aivar Sõerd, Urve Tiidus, Vilja Toomast ja Terje Trei.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles