Maratoni rada on siiski sõidetav (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni rada, 04.02.2016 Matu teeninduspunktis
Tartu maratoni rada, 04.02.2016 Matu teeninduspunktis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaatamata 44. Tartu Maratoni ärajäämisele on kohati Tartu Maratoni rada siiski sõidetav. Kaart näitab, millistes kohtades on rada heas seisus ehk peale võib minna ka uuema suusaga; millistes osades on rada rahuldav ehk pigem tuleks kasutada vanemat suuska ja millistes osades on rada halb või hoopis puudulik.

«Tänu selle nädala lumesadudele oleme saanud Tartu Maratoni raja siiski mitmetes kohtades sõidetavaks teha. 5000 inimest see rada ilmselt välja ei kannataks, aga tegime raja nendele sadadele suusaturistidele meilt ja mujalt, kes nädalavahetuseks siiski Otepää ja Elva kanti satuvad,» rääkis võistluste direktor Indrek Kelk reedel.

Laias laastus on rada paremas seisus Otepäält Paluni ja halvemas olukorras Palult Elvani. Küll aga takistab Otepää ja Matu vahel praegu katkematut suusasõitu Otepää lähedal olev vana rulliraja lõik Servamäest Hobustemäeni, mis on teepuhastustööde käigus täielikult lumest puhtaks lükatud.

Foto: MTÜ Klubi Tartu Maraton

«Rada on kõikidele suusatajatele nädalavahetusel avatud. Küll aga paneme kõigile ATV-, mootorsaani- ja autodejuhtidele ning ka Fatbike sõitjatele südamele, et oma sõidukitega maratoni rada mitte lõhkuda. Tartu Maratoni küll sel aastal ei toimu, aga maratoni rada on talvel mõeldud ainult suusatajatele,» lisas Kelk.

Laupäeval on Tartus, Tähtvere spordipargis kavas Tartu Maratoni lastesõidud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles