Võõrsilt võeti väärtuslik võit (1)

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti meistriliiga kohtumine Valga vs BK Jelgava meeskonnaga Valga spordihallis.
Läti meistriliiga kohtumine Valga vs BK Jelgava meeskonnaga Valga spordihallis. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Laupäeva õhtul mängis Valga/Valka korvpallimeeskond Läti liigas järjekordse mängu, kus vastamisi mindi BK Jelgava meeskonnaga. Pinevas mängus pidi Jelgava tunnistama Valga meeskonna paremust 69 : 71.

Mäng algas Valga meeskonnale kohe positiivselt, kui Edgars Krūmiņš saatis teele täpse kaugviske. Seejärel käis mäng punkt punktile ning tänu Edgars Krūmiņši täpsetele vabavisetele mindi väikesele pausile viigiseisul 24 :24.

Teine veerandaeg ei alanud Valga meeskonnale kuigi positiivelt. Vastasmeeskonnast oli Andris Justovičs täpne kaugviskel ja viis meeskonna 27:25 juhtima. Valga meeskond võttis aga üsna kiirelt järele tänu Saage täpsele kolmesele ning Aleksejevsi vabavisetele. Tablool oli jällegi viiginumbrid 29 : 29. Edasi käis mäng taas punkt-punkti peale ning poolajale mindi Valga väikesel eduseisul 37 : 39.

Kolmanda veerandaja algus oli BK Jelgavale aga üsna keeruline. Valga alustas kohe südikalt ning nelja minutiga oli eduseis juba 9punktiline (39 : 48). Seekord tuli Jelgava aga taas mängu tagasi ning viimasele ja otsustavale veerandajale mingi taas viigiseisul 53:53.

Ka neljandal veerandil käis mäng igale punkti peale. Jelgava püsis Valga meeskonnal pidevalt kannul, kuid otsustavalt juhtima siiski veel ei mindud. Kui mängida oli veel kolm minutit, olid meeskonnad taas viigis- 67 : 67. Valga meeskonna kahjuks oli Andris Justovičs vabaviskejoonel täpne ja viis Jelgava seisul 69 : 67 juhtima. Aleksejevs vastas aga kahe täpse viskega ning viis Valga taas ette seisul 69 : 71. Jelgava meeskond proovis viimasel minutitel mitme kaugviskega, kuid Valga meeskonna õnneks ei jõudnud need korvi. Seega võttis Valga võõrsil tähtsa võidu.

Valga/Valka meeskonna resultatiivsemad olid Jurijs Aleksejevs 26 punktiga ja Edgars Krūmiņš 18 punktiga, millele Berkis lisas omaltpoolt veel 14 silma.

Jelgava suurimad punktikütid olid Richard Zebergs 17, Augustinas Jankaitis 15 ja August Šuliauskas 11 punktiga.

Valga meeskond on Läti meistriliigas 8 võidu ja 7 kaotusega seitsmendal kohal. Järgmine mäng toimub juba teisipäeval, kui Alexela meistriliiga kohtumises minnakse Tallinnas vastamisi TTÜ KK meeskonnaga. Järgmine kodumäng on aga tuleval reedel, kui Valga spordihallis võõrustatakse AVIS Raplat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles