Tamm – meie esivanemate püha hiiepuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa suuremaid ja ilusamaid on Sooru vana mõisapargi juurde istutatud tammik. Loodetavasti saab peagi uus väärikas tammik rajatud ka Sangastesse.
Valgamaa suuremaid ja ilusamaid on Sooru vana mõisapargi juurde istutatud tammik. Loodetavasti saab peagi uus väärikas tammik rajatud ka Sangastesse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tamm – see on püha hiiepuu, piksejumala puu, sangarite tammepärjapuu, inimeste ja loomade ravimipuu, hinnaline tarbepuu ...

Harilik tamm kasvab puisniitudel, kuivades metsades ja parkides, moodustades üksikutes kohtades ka tammikuid. Ta on kuni 40 meetri kõrgune võimsa ümardunud võraga puu. Enamik praegu koduaedades ja parkides kasvavaid tammesid on sinna istutatud.

Valgamaa suuremaid ja ilusamaid on Sooru vana mõisapargi juurde istutatud tammik. Minu lapsepõlve mälestuste järgi rajati see Vabadussõja ohvriterohkeima Paju lahingu võidu tähisena – jäädvustamaks seal langenud kangelaste mälestust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles