Põllumehed tõid mured ministri ette

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva õhtupoolikul leidis maaeluminister Urmas Kruuse oma tihedas töögraafikus aja kohtuda Valgamaa põllumeestega. Valga maavalitsuses aset leidnud veidi üle tunni kestnud kohtumisel said maamehed ministri ette tuua südamel pakitsenud mured ja arvamused.
Neljapäeva õhtupoolikul leidis maaeluminister Urmas Kruuse oma tihedas töögraafikus aja kohtuda Valgamaa põllumeestega. Valga maavalitsuses aset leidnud veidi üle tunni kestnud kohtumisel said maamehed ministri ette tuua südamel pakitsenud mured ja arvamused. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maakonna põllumehed kohtusid neljapäeval Valga maavalitsuses maaeluminister Urmas Kruusega ning tõid oma mured ministri ette. Üheskoos arutleti ka põllumajanduse jätkusuutlikkuse üle.

Ministriga oli kohtuma tulnud paarkümmend maameest. Urmas Kruuse peatus oma ettekandes nendele pikemalt turuolukorral.

«Olukord on keeruline kogu Euroopa Liidus. Ühelt poolt on ületootmine ja hinnad on all ning põllumeestel keeruline ots otsaga kokku tulla. On tekkinud kurioosne olukord, kus hindade langustrendis tootmine kasvab. Eriti puudutab see piima- ja sealihatootmist. Seepärast on ülioluline, et Euroopa Liidu põllumehed suudaksid toodangut eksportida,» rääkis minister.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles