Mängutund meelitab lapsed raamatute juurde

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ühel korral oli lapsi vähevõitu kohal ja ka sellise pisikese seltskonnaga on tore aega veeta, on sobiv grupi suurus kuni 15 last korraga. Seetõttu ütleb Ene Mägi, et ruumi on ja tulge julgesti.
Kuigi ühel korral oli lapsi vähevõitu kohal ja ka sellise pisikese seltskonnaga on tore aega veeta, on sobiv grupi suurus kuni 15 last korraga. Seetõttu ütleb Ene Mägi, et ruumi on ja tulge julgesti. Foto: Endla Schasmin

Väikestele raamatusõpradele mõeldes käivitas Valga keskraamatukogu laupäevased lugemistunnid. Aeg möödub lugedes, mängides ja meisterdades ning kõik vajalik selleks on kohapeal olemas.

Valga keskraamatukogu direktor Endla Schasmin selgitas, et tunni eesmärk on lapsed raamatute juurde tuua ja luua alus lugemishuvi tekkele. «Kirjasõna ja juttude kaudu ärgitatakse õpihuvi ja arendatakse laste loomulikku uudishimu.» Lastega tegeleb laupäeviti kella kümnest keskpäevani raamatukogu vabatahtlik töötaja, kauaaegse kogemusega eripedagoog ja logopeed, pedagoogikakandidaat Ene Mägi.

Teadlane, kes ise vanaemaeas, ütles, et idee pärineb mujal maailmas nähtust-kuuldust. «Näiteks Soomes on seal hästi toimiv projekt, kus vanaisad ja vanaemad käivad koolis lastele ette lugemas. Minule tundub, et meie kool ei ole selleks valmis. Kuhu see vanaema sinna läheks?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles