Soontaga küla elanike soov on liituda Tõrva kandiga

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud sajandi 1980. aastatel metskonnakontoriks ehitatud atraktiivne hoone Soontaga küla südames on käest kätte käinuna sõna otseses mõttes raisku lastud. Külaelanikel on majaga seoses mitmesuguseid mõtteid, kuid raha selleks ei ole lihtne leida. Kas uue omavalitsuse koosseisus on see võimalik?
Möödunud sajandi 1980. aastatel metskonnakontoriks ehitatud atraktiivne hoone Soontaga küla südames on käest kätte käinuna sõna otseses mõttes raisku lastud. Külaelanikel on majaga seoses mitmesuguseid mõtteid, kuid raha selleks ei ole lihtne leida. Kas uue omavalitsuse koosseisus on see võimalik? Foto: Lea Margus/

Helme vald on koos Tõrva, Hummuli ja Põdralaga hoidnud ühinemisprotsessis rahulikku joont ning sellel kooslusel näib olevat suund selge. Nüüd on soovi nendega liituda üles näidanud ka Soontaga küla.

Soontaga küla, mis praeguse seisuga kuulub Puka valla koosseisu, algab Tõrva poolt läbi Jõgeveste sõites Väikesest Emajõest ja ulatub Valga–Tartu maanteeni. Kuigi pindalalt suur, on küla elanike arvu poolest väike – kõigest 29 hinge.

Külaelanike igapäevategemised viivad neid pigem Tõrva poole ja seetõttu ongi soontagalaste ühine otsus naabrite ree peale hüpata mõistetav. Sestap edastati esmaspäeval külaelanike soov nii maavanemale kui Helme ja Puka valda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles