Etendus toob vaatajateni valusad mõtted

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine narkomaan Silver Kaljula on nii teatritüki lavastaja kui ainus näitleja.
Endine narkomaan Silver Kaljula on nii teatritüki lavastaja kui ainus näitleja. Foto: Erakogu

Valgas märtsi algul vaatajate ette jõudev etendus «5 grammi sisemist rahu» toob vaatajateni endise narkomaani valusad, aga ausad mõtted. See on lugu noorest mehest, kes alustas kanepiga, kuid lõpetas fentanüüliga – seda kõike väga inimliku eesmärgiga leida endas õnnetunne ja sisemine rahu.

Lavastus ei püüa kedagi hirmutada ega käsitletavale teemale oma hinnangut anda, vaid pigem pakkuda üht lugu, mis räägib ausalt narkootikumide mõjust tarvitajale, lähedastele ja ümbritsevale ühiskonnale. Etendus on sobilik alates 12. eluaastast. Teatritüki lavastaja ja näitleja on Silver Kaljula, valguskujunduse tegi Peep Maasik.

«Ma tahtsin, tol ajal poisikesena, elada nii, et ei peaks tundma pidevat hirmu. Olin täiesti tavaline tukka loopiv teismeline ning kahtlemata oli mulle ülioluline teiste arvamus. Eriti oli ülikõva lihtsalt selline chill ja cool olla,» meenutas Kaljula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles