Keeleteo tiitel ootab kandidaate

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas välja konkursi tänavuse parima eesti keelt väärtustava teo ja selle tegija väljaselgitamiseks. Kandidaate võib esitada 22. jaanuarini 2011, nende poolt hääletada 9. märtsini 2011.

Oodatakse teateid toimekuse kohta eesti keele õpetuse, kasutamise ja levitamise alal. Hinnatav on eesti keelt käsitlevate seisukohtade avaldamine trükisõnas, raadios ja televisioonis ning esitatud seisukohtade heakeelelisus, osavõtt eesti keele alastest aruteludest, konverentsidest ja keelepäevadest kodu- ning välismaal. Samuti läheb arvesse eesti keele alane uurimis- ja arendustöö.

Keeletegija tiitlile võib esitada üksikisikuid, töörühmi, ühendusi ja asutusi; needsamad võivad ka ise ettepanekuid esitada.

Esitatud keeletegude hulgast teeb eelvaliku Emakeele Seltsi juhatus, avalikustades selle oma kodulehel ja esitades kõige enam keeleteoauhinna eesmärgile vastavad ettepanekud iseseisvusaegsetele haridus- ja teadusministritele.

Rahvaauhinna saaja väljaselgitamise eesmärgil saab hääletada posti teel aadressil haridus- ja teadusministeerium, Munga 18, Tartu 50088, märksõna «Keeletegu»; e-posti aadressil keeletegu@hm.ee või HTMi kodulehel www.hm.ee/keeletegu2010.

Kandidaatide esitamise ja nende poolt hääletamise juhised avaldatakse haridus- ja teadusministeeriumi, Emakeele Seltsi ja Eesti keelenõukogu kodulehel.

Keeletegu 2010 kuulutatakse välja emakeelepäeva üritusel 14. märtsil 2011 Vastseliinas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles