Valga haigla EMO argipäevad pole vennad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvearst hindamas trauma ulatust.
Valvearst hindamas trauma ulatust. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Kaks nädalat tagasi sain võimaluse külastada Valga haigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) ning tutvuda nende tööga. Juhuse tahtel kujunes päev üsna rahulikuks. Kuid kõik päevad pole vennad ...

Kui neljapäeva hommikul enne kella kaheksat Valga haigla EMOsse jõuan, võtab mind seal vastu haigla ülemõde Anastassia Org, kes ka EMO vanemõe kohuseid täitmas. Kuna vahetuse üleandmine patsientide puudumisel hästi kiirelt läheb, teeb ta mulle kõigepealt väikese ekskursiooni ning vaatame üle EMO kasutuses olevad ruumid ning selle vahetuse töötajad.

«Valga EMO koosneb sisuliselt kolmest ruumist. Triaažiruum, kus triaažiõde patsiente vastu võtab; elustamisruum, mida mõnikord ka operatsioonitoana kasutatakse, ning jälgimispalat nelja voodikohaga,» viis Org mind EMO põhiruumidega kurssi. (Selgituseks lugejale: triaaž on patsientide jagamine rühmadesse ravi kiireloomulisuse alusel.)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles