Rõdult kukkunud laps jätkuvalt kliinikumis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusjuhtum leidis aset selles Valgas Karja tänaval asuvas majas.
Õnnetusjuhtum leidis aset selles Valgas Karja tänaval asuvas majas. Foto: Liisi Ploom/Valgamaalane

Eelmisel nädalal vapustas paljusid valgalasi uudis Valgas Karja tänaval 2. korruselt alla kukkunud kümnekuusest lapsest. Pärast seda kui laps mõne tunni Valga haigla arstide hoole all oli viibinud, toimetati stabiilses seisus väikelaps Tartu Ülikooli kliinikumi.

Täna, 25. veebruaril kinnitas kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael, et laps on jätkuvalt kliinikumi arstide hoole all. Midagi enamat lapse tervisliku seisundi kohta tema sõnul haiglal praegu lisada ei ole.

Lapse vanaisa Vassili kinnitas õnnetuse juhtumise päeval Valgamaalasele, et röntgenipiltide järgi on lapsel pealuu, lõualuu ja selgroo vigastused.

Jätkuvalt valitseb selgusetus juhtunu põhjuste osas. Vanaisa kinnitas õnnetuse järel Valgamaalasele, et ei usu võimalust, nagu oleks laps ise ennast välja oleks veeretanud ja üle rõdu ääre kukkunud.

«Ta oli korralikult kombinesooni riietatud ja magas. Ema kontrollis umbes kolm minutit enne juhtunu avastamist last, ja siis oli ta veel kärus. Tavaliselt magab poiss kolm tundi ühtejutti rahulikult. See ei ole lihtsalt võimalik. Keegi pidi ta sealt alla viskama,» arvas mees.

Mõnigi majaelanik on aga Õhtulehe andmetel avaldanud arvamust, et imik kukkus siiski kärust välja ning roomas rõdupiirde alt läbi.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamist.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas täna, et uurimine käib. «Praeguse seisuga ei ole kahtlustatavana kedagi üle kuulatud.» Ta lisas, et kriminaalmenetluse üldandmeid saab avaldada alles pärast eeluurimise lõppu.

Copy
Tagasi üles