Eesti tippraadioamatööri igapäev: signaalid Kuule ja tagasi

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Ants Randmaa hoiab oma sagedusalades erinevate näitajate ja kaugustega maailmas kolmandat kuni viiendat kohta, ei ole positsioonid edetabelites olnud kunagi tema eesmärgiks. «Eesmärk on läbi oma hobi mõista ja tunnetada meid ümbritsevat maailma üha paremini.»
Kuigi Ants Randmaa hoiab oma sagedusalades erinevate näitajate ja kaugustega maailmas kolmandat kuni viiendat kohta, ei ole positsioonid edetabelites olnud kunagi tema eesmärgiks. «Eesmärk on läbi oma hobi mõista ja tunnetada meid ümbritsevat maailma üha paremini.» Foto: Taavi Niittee

Valgamaal Linna külas elavat Ants Randmaad tunnevad ilmselt paljud kui kohalikku suurettevõtjat. Kui paljud aga teavad, et ligi pool sajandit kestnud tegevus on temast teinud ühe maailma tippudest raadioamatööride seas?

Igapäevatöös on Randmaa palkmajade tootmise ja ehitamisega tegeleva ASi Ritsu asutaja, ainuomanik ja pikaaegne juhataja. Kevadel tähistab ettevõte 25. sünnipäeva. Panuse eest Eesti ja maakonna majanduselu rikastamisel on Randmaa pälvinud ühed Eesti Vabariigi kõrgeimad tunnustused: Valgetähe teenetemärgi ja Eesti kaubandus-tööstuskoja aumärgi. Möödunud aastal tunnustati teda elutöö eest Valgamaa vapimärgiga.

Sellest, et ärimehe vaba aeg aga hoopis millelegi suurejoonelisemale kulub, saab tema kodule lähenedes aimu juba kaugelt. Nimelt kerkivad mehe tagaaiast hiiglaslikud antennimonstrumid, mis tihtipeale järgivad õhtutaevasse tõusva Kuu liikumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles