Lumeinfo rõõmustab Otepää külastajaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsemägi
Kuutsemägi Foto: Kuutsemäe Puhkekeskus

Veebruari viimased päevad on Otepääle toonud miinuskraadid ja tõelise talveilma – talvepealinnas on palju lund ja leiab aset palju tegevusi ja üritusi, kuhu oodatud kõik külalised.

Otepää turismiinfokeskuse lumeinfo näitab, et Otepää on valmis võõrustama kõiki talispordiarmastajaid  ja talviste atraktsioonide nautijaid.

Eesti suurimas talvepargist – Otepää Winterplace`is – leiavad huvilised eest nii snowtubingurajad, kelgumäe, iglukino, väikelaste tuubikaruselli kui jätkuvalt palju lund. «Talvehooaeg läheb täie hooga edasi, lumeolud on väga head ja praegu lõppu veel ei paista,» lisas pargi juhataja Siim Kalda.

Tehvandi spordikeskuse turundusjuhi Merlin Müüri teatel on suusarajad väga heas korras. Seoses Põhjamaade noorte meistrivõistlustega on Tehvandi rajatiste kasutamine aga laupäeval-pühapäeval piiratud.

Suusatada saab looduslikul lumel nii klassika- kui vabatehnikas Tartu Maratoni rajal, Tehvandi 10km suusamatkarajal, Tehvandi- Munamäe kergliiklusteel ja Pühajärve-Kääriku kergliiklusteel.

Kääriku Spordikeskuses on rajad sees nii klassikalises kui vabatehnikas. Heas korras on ka 14 km pikkune Kekkose suusarada.

Mitmel pool saab mängida ka kettagolfi. Kelgutamiseks on avatud Neljakasemägi.

Uisutada saab Pühajärve jääle rajatud 10 km pikkusel uisu- ja tõukekelgurajal ning Kääriku hotelli juures.

Priit Tammemägi Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskustest ütles, et mõlemad keskused on täies mahus avatud, suusatada saab ka loodusliku lumekattega nõlvadel. Kuutsemäel on avatud kõik kaheksa nõlva. Kuutsemäega sama pilet kehtib Väikese Munamäe suusakeskuses, kus samuti avatud kõik nõlvad ning lumepark.

Loodusturism.ee pakub Otepää piirkonnas seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel.

Sel pühapäeval, 28. veebruaril saab teoks tõukekelgumatk Pühajärve jääl või liikumisradadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles