Päästeamet plaanib kärpeid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate ametiühingu usaldusisiku Aivar Lepa sõnul on viimasel ajal küll panustatud uude tehnikasse, samas on paraku isikkoosseis tugevalt vähenenud võrreldes ajaga, kui tema tööle asus.
Päästjate ametiühingu usaldusisiku Aivar Lepa sõnul on viimasel ajal küll panustatud uude tehnikasse, samas on paraku isikkoosseis tugevalt vähenenud võrreldes ajaga, kui tema tööle asus. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Päästeameti arengukava kohaselt on õnnetusjuhtumite hulk Eestis pidevalt kahanenud ning koos sellega peaks vähenema ka päästjate arv.

Kokkuhoiukava järgi, mille Eesti Päevaleht sel nädalal avalikkuse ette tõi, on eesmärk säästa personalikuludelt 34 000–113 000 eurot komando kohta.

Ümberkorralduste põhjusena tuuakse välja sedagi, et näiteks 2013. aastal oli valves olevate töötajate töötundide kogumaht kolm miljonit, millest kõigest 45 667 tundi oldi hõivatud päästetööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles