Otepää võõrustab eriolümpiat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolümpia talimängud
Eriolümpia talimängud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepääl Tehvandil toimuvad 2.–3. märtsini viiendat korda Eriolümpia Baltimaade talimängud. Otepää suusaradadele kogunevad Eriolümpia parimad suusatajad Eestist, Lätist ja Leedust. Talimängud on Eesti sportlastele valikvõistlus järgmisel aastal Austrias toimuvatele Eriolümpia talvistele maailmamängudele.

Mängud saavad alguse 2. märtsil Otepää vallavalitsuse eest. Koostöös politsei- ja piirivalveametiga alustatakse 10.45 eriolümpia tõrvikujooksu Tehvandi suusastaadionile. Tõrvikujooks on üle maailma tuntud traditsioon. Politseinikud tunnustavad oma osalusega eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial mängude tuli.

Eestist osaleb võistlustel kokku 27 kooli ja hoolekandekeskust. Kõikidest riikidest kokku on registreerunud ligi 150 intellektipuudega sportlast, kes võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele kas 100 m, 500 m, 1 km või 3 km rajal.

Esimesel päeval toimuvad kell 11.45–14 eelvõistlused, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi erinevatesse tugevusgruppidesse. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega auhinnalistele kohtadele. Kui võistlused Otepääl lõppenud, jätkuvad organiseeritud tegevused Pühajärve spa- ja puhkekeskuses.

Teise päeva finaalvõistlused algavad Tehvandi suusastaadionil kell 10. Autasustamine algab orienteeruvalt 12.30.

Projekti rahastavad hasartmängumaksu nõukogu ja sotsiaalministeerium.

Copy
Tagasi üles