Valgamaa õpetajate palk jääb Eesti keskmisele alla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Õpetajate keskmine töötasu tõusis aastaga ligi kümme protsenti ja on nüüd 1111 eurot. Valgamaa pedagoogide keskmine palk oli mullu novembri seisuga 1033 eurot.

Keeni põhikooli direktori Maire Murumaa sõnul soovitakse alati saada kõrgemat töötasu, kuid üldpilti vaadates võivad Keeni põhikooli õpetajad oma palgaga rahule jääda. «Õpetaja töö on keeruline, pidev lastega suhtlemine ja enesetäiendamine. Koormus ja pinge on suur, samuti vastutus. Tegemist on siiski tippspetsialistidega, kes väärivad ka vastavat töötasu.»

Direktori sõnul panustab pedagoogide palgafondi lisaks riigile Sangaste vallavalitsus. «Arvan, et õpetajate töötasu peaks olema vähemalt vabariigi keskmise töötasu tasemel, siiani see nii pole. (Vabariigi keskmine töötasu 2015. aasta 3. kvartalis oli 1045 eurot – toim.) Erinevused töötasudes omavalitsuste lõikes on suured nii vabariigis tervikuna kui maakonnas,» sõnas Murumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles