Helme volikogu soovib uue valla nime panna rahvahääletusele (1)

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallavolikogu liige Andrus Lepikov.
Helme vallavolikogu liige Andrus Lepikov. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna toimunud Helme vallavolikogu istungil arutati erakorralise päevakorrapunktina peagi ühinevatest Helme, Hummuli, Põdrala valdadest ja Tõrva linnast moodustuva uue omavalitsuse nime küsimust. Volikogu liikmed otsustasid ühehäälselt, et nime peaks valima rahvas.

Küsimuse tõstatajaks oli volikogu liige Andrus Lepikov, kes omasõnul alles hiljuti eneselegi üllatuseks avastas, et 15. veebruaril toimunud koosolekul otsustas moodustatud ühinemisläbirääkimiste juhtkomisjon, et uue ühinenud omavalitsuse nimeks saab Lõuna-Mulgi vald. "Kui saatsime enda seast (Helme omavalitsusest - T.N) kaks inimest tööorganisse, mis peaks ühinemist ettevalmistama, ei andnud me neile volitusi selliste otsuste vastuvõtmiseks," leidis Lepikov, kes oletas, et selliseid volitusi pole antud ka teistest omvalitsustest pärit liikmetele.

"See otsus on seega tühine, see ei kehti ja juriidilises mõttes pole seda olemas," järeldas Lepikov, kes olevat peale pikka otsimist seadustes ja õigusaktides jõudnud järeldusele, et sellist regulatsiooni, mis ühineva omavalitsuse nime valikut määraks, Eesti riigis ei leidu. Kõige lähema vastena tsiteeris ta Eesti territooriumi haldusjaotuse seaduse kaheteistkümnendat paragrahvi, mille järgi peab haldusüksuse nime muutmisel arvestama ajaloolisi, geograafilisi, looduslike ja muid tingimusi ning valla või linna elanike soovi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles