Tunnustatud vabatahtlikud käivad abiks ka Valgamaal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta vabatahtliku päästekomando aunimetuse pälvis Rõngu vabatahtliku päästeseltsi päästekomando, kes käinud abiks ka Valgamaal. Pildil on nad koos siseminister Hanno Pevkuriga (vasakul) ja päästeameti peadirektori Kuno Tammearuga.
Aasta vabatahtliku päästekomando aunimetuse pälvis Rõngu vabatahtliku päästeseltsi päästekomando, kes käinud abiks ka Valgamaal. Pildil on nad koos siseminister Hanno Pevkuriga (vasakul) ja päästeameti peadirektori Kuno Tammearuga. Foto: Siseministeerium

Siseminister Hanno Pevkur tunnustas täna möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmi ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioone ja eraisikuid.

2015. aasta vabatahtliku päästekomando aunimetuse pälvis 1998. aastal tegevust alustanud Rõngu vabatahtliku päästeseltsi päästekomando, kes teinud viimastel aastatel ära väga suure töö kogukonna turvalisuse tagamisel.

Komandol oli möödunud aastal 116 väljasõitu, mida on kaks korda enam kui 2014. aastal. Päästeseltsi ruumides paiknevas õppeklassis viiakse läbi täiendkoolitusi ja ennetustööalaseid loenguid. Praeguseks on koostöös Tartu ennetusbürooga toimimas huvialaring, millest võtavad osa eri vanuses noored, kellest loodetakse tulevikus täiendust vabatahtlikele päästjatele.

Rõngu vabatahtlikud on korduvalt käinud kustutustöödel ka Valgamaal, näiteks osaleti hiljuti spaahotelli Bernhard kustutustöödel Otepääl.

Aasta abipolitseinike rühma aunimetuse said Jõhvi politseijaoskonna abipolitseinikud, kes nii kohalikul kui vabariiklikul tasandil edukalt vabatahtlike tegevust propageerinud. Jaoskonna abipolitseinikud osalevad aktiivselt üritustel, kus tutvustatakse abipolitseilist tegevust ja vabatahtlike võimalusi kogukonna turvalisemaks muutmisel. 2015. aastal panustasid rühma abipolitseinikud politseilisse tegevusse kokku 7677 tundi.

2015. aasta vabatahtliku merepäästeühingu aunimetuse pälvis Vormsi merepääste selts, mille eesmärk on tagada navigatsioonihooajal mereohutust Lääne-Eesti saarestikus Vormsi, Hiiumaa, Haapsalu ja Noarootsi vahelisel alal.

Lisaks mereohutuse tagamisele on ühing olnud kohalikele toeks ka meditsiinilise abi ehk merekiirabi teenuse osutamisel. Ühing on valmis transportima meedikuid raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse ka maasturiga. Merekiirabi teenuse osutamiseks on ühingul sõlmitud leping terviseametiga.

Samuti tunnustas siseminister asutusi ja eraisikuid, kes on toetanud oma piirkonna abipolitseinikke, vabatahtlikke päästjaid ja vetelpäästjaid nii rahaliselt kui ruumidega.

Siseturvalisuse vabatahtlike toetamise eest 2015. aastal pälvisid tunnustuse AS Silberauto, Sindi linnavalitsus, Viru-Nigula vallavalitsus, Saaremaa vabatahtliku merepäästeseltsi juhatuse liige Maidu Lempu, OÜ Konesko Autotarvik, OÜ Tugev Partner Võrumaa autokooli juhataja Raul Kell, Paide linnavalitsus ja Tallink Grupp AS.

Lisaks tunnustati tänukirjaga Põlva politseijaoskonna abipolitseinike rühma, Jari Verner Lindroosi, Märt Praksi ja Jüri Pälli.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles