Ärandajate saagiks langevad eelkõige vanad autod

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aastast on Valgamaalt varastatud või üritatud varastada vähemalt seitset Volkswagenit.
2014. aastast on Valgamaalt varastatud või üritatud varastada vähemalt seitset Volkswagenit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viimase kahe aasta jooksul Valgamaal varastatud autode statistikast hakkab silma, et peamiselt jäävad pikanäpumeestele ette vanemad autod.

2014. aastal teatati politseile 12 sõiduki vargusest või varguskatsest Valgamaal. «12 teatest seitsme puhul on sõiduk hiljem leitud, kolmel juhul ei ole sõidukit veel leitud,» sõnas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak. Ta lisas, et siiani on kadunud ATV, arvel mitteolev mootorratas ja kaubik Fiat. «Kahe juhtumi puhul on tegu olnud varguskatsega, kus sõidukit püütud ärandada, kuid see on jäänud pooleli.»

Tunamullu varastatud autode puhul on tegu olnud enam kui kümne aasta vanuste sõidukitega ning sageli on varas olnud omaniku tuttav ning varguse põhjuseks eelnev konflikt või tüli. «Sõidukid on leitud hiljem kas varguskohast eemale pargituna või eemalt avariilisena,» täpsustas Gonjak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles