Arvamus: Eesti kui miljoniriigi võimalus

, filosoofiadoktor, Valga 1. keskkooli vilistlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine minister Vello Lind
Endine minister Vello Lind Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Eesti on miljoniriik. Mis võiks olla ühe miljoniriigi võimalus? Eesti puhul oleneb see suuresti järgmisest presidendist. Miljoniriik nõuab oskuslikku juhtimist, muidu juhtub see, mis Küprosega.

Miljoniriik Küpros asub kenasti mere keskel ja neil läheb justkui kõik väga hästi. Aga kreeklastele kuulub 77% saarest, türklaste käes on 20% ja korda peavad Inglise väed. Kreeklased toodavad elektrit, türklased ainult tarbivad, ei maksa üldse midagi. Situatsioon on võrreldav Kohtla-Järve ja Narvaga. Kui seal midagi peaks juhtuma, ei hakka ju ameeriklane sekkuma.

Riigipalgalisi töötajaid on meil väidetavalt 137 000 ehk 11–12% elanike arvust. Jaapanis on riigi palgal kolm ja pool protsenti elanikkonnast. Seal on niisugune kord, olen ise käinud ja näinud: kui tahad kuskil koha juurde teha, siis näita, kust kohast maha võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles