Kommentaar: jäätmefirma täidab vaid seadust

Argo Luude
, Eesti Keskkonnateenused ASi juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Luude
Argo Luude Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nii imelik, kui see ka ei tundu, täidab nii jäätmeseadus kui selles sisalduv korraldatud jäätmevedu vaid üht – keskkonnaalast – eesmärki. Jutud prügiärist ja tohututest kasumitest ja kõigest sellest on ajakirjanduslik fantastika.

Kui keegi tahab selles äris suuri kasumeid teha, on igaühel võimalus sellesse ärisse astuda, soetada endale prügiveoautod ja osaleda veokonkursil, et võita endale veoleping. Enne peab ta muidugi suutma välja mõelda, kuidas laekuva rahaga elementaarsed kulud ära katta, kui ühe konteineri tühjenduse eest küsitakse 10–50 senti, vahel harvem ka euro või paar. Rääkimata sellest, et rikkus ja ilus elu jääbki vaid helesiniseks unistuseks.

Prügiveo hinnad on Eestis ainukesed, mis pikka aega olnud väga madalad ja pigem langenud kui tõusnud. Aga see selleks. Pole prügivedajad seda seadust välja mõelnud. Vastupidi, vedajad on teinud umbes kaks korda aastas ettepaneku seadus ära muuta ja kogu korraldatud vedu kliente vähemkoormaval viisil lahendada, kuid ettepanekud pole leidnud mõistmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles