Keenis toodetud helbeid süüakse kõigis Balti riikides

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Sangaste Linnas tegevjuht Pille Pokk näitas firma esindustoodet – helbepakkidega täidetud kinkekohvrit, mis nõutud kaup ka laatadel, kus firma toodangut müümas käinud.
ASi Sangaste Linnas tegevjuht Pille Pokk näitas firma esindustoodet – helbepakkidega täidetud kinkekohvrit, mis nõutud kaup ka laatadel, kus firma toodangut müümas käinud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle paarikümne aasta tagasi Keenis helbetootmist alustanud ASis Sangaste Linnas töötab praegu ainult neli inimest, sellele vaatamata toodetakse tehases üle 1300 tonni helbeid aastas. Tootmismahult ollakse Eestis turuliidrid.

«40 protsenti toodangust läheb ekspordiks Lätti ja Leetu. Oleme teinud tõsist müügitööd, et oma toodanguga   naabrite turule pääseda. Kui aastaid tagasi Venemaale eksportisime, oli see number tunduvalt suurem ning tehas töötas 24 tundi ööpäevas ehk kolmes vahetuses. Praegu töötame nelja töötajaga ühes vahetuses,» tutvustas Sangaste Linnase ettevõtmisi juhatuse liige ja tegevjuht Pille Pokk.

Tootmises on viis helbeliiki: neljaviljahelbed, kiir- ja täisterakaerahelbed, riisi- ja tatrahelbed. «Oleme liitunud Kodutunde heategevusüritusega ning peagi on nende logoga pakendites kaupluselettidele jõudmas ka kaerakliid, ja neljaviljahelbed,» lisas Pokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles