Läbirääkimised said hoogu juurde

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnapea Kalev Härk.
Valga linnapea Kalev Härk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva, 3. märtsi pealelõunal kogunesid Valga linna ning Karula, Sangaste, Taheva, Tõlliste ja Õru valla omavalitsusjuhid ühise laua taha alustama ühinemisläbirääkimisi. Arutlusel olid nii ühinemisläbirääkimiste komisjonide moodustamine kui ka olulisemad valdkondlikud sõlmküsimused.

«Meie eesmärgiks on terviklik, tugev ja tõhus kohalik omavalitsus. Me ei saa päeva pealt mõjutada sündivust ega riigi regionaalpoliitikat, kuid kohaliku elu küsimused ning elukvaliteedi tagamine kohalikele inimestele, on meie kätes» sõnas sissejuhatuseks Valga linnapea Kalev Härk.

Ühinemisläbirääkimiste koordinaator Katre Kikkas andis nõupidamisel ülevaate peamistest sõlmküsimustest, milleks sel korral olid kogukondade aktiivsuse toetamine, transpordiküsimused ja kohalike omavalitsuste laenukoormus. 

Arutati ühinemisläbirääkimiste komisjonide moodustamise ühiseid aluseid. Lisaks juhtkomisjonile otsustati moodustada neli valdkondlikku komisjoni: majanduskomisjon, sotsiaal- ja tervishoiukomisjon, haridus- ja noorsootöökomisjon ning kultuuri- ja spordikomisjon. Juhtkomisjoni alakomisjonidena moodustatakse finantskomisjon ja õiguskomisjon.

Koosolekul vaadati üle ühinemise ajakava, mille moodustatav ühinemise juhtkomisjon tulevikus kinnitab. «On oluline, et kõik otsused saaksid vormistatud üheselt mõistetavalt ning kõigil oleks võimalik ühinemisega seotud materjalidega tutvuda,» lisas Härk. Otsustati, et kõigi ühinemisega seotud dokumentidega on võimalik tutvuda Valga linna veebilehe kaudu.

Ühinemisläbirääkimiste ajakava tuleb tihe, sest kõik ühinemisdokumendid planeeritakse edukate läbirääkimiste tulemusel kokku saada juba 1. detsembriks 2016. Sellise ajakava korral plaanitakse ühinemist 2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles