Lapsed kohtusid metsaasukatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa Jahi- ja Kalameeste Ühistu korraldas eelmisel nädalal lasteaia- ja algkoolilastele suunatud õppeprogrammi.


Ühistu juhatuse liige Marika Ein rääkis, et 13.–15. detsembril toimunud üritusega taheti tutvustada lastele Eesti metsades elavaid loomi, nende elulaadi ja elukeskkonda, rääkida loomade harjumuspärasest käitumisest ning toidulauast. Põnevaid lugusid rääkisid kogenud jahimehed Rain Kuusk, Andres Rõõmus, Aare Jaama ja Ülo Virnas.

Juttu ilmestas väljapanek topistest, erinevatest trofeedest, sarvedest, koljudest ja nahkadest. Nii laste kui õpetajate seas tekitas Eini sõnul elevust erinevate metsloomade häälte matkimine. «Uudistamist ja küsimusi oli palju,» ütles ta. «Kui rebase ja karu topise tundsid ära kõik, siis lindude tuvastamisega jäädi esialgu jänni, kuigi usume, et paljud lapsed teevad nüüd näiteks kanakullil ja händkakul vahet.»

Kõik osalenud gruppide juhid said kaasa õpetliku metsloomade jäljeraamatu, et edaspidi metsaservas või matkaradadel jalutuskäike tehes oleks neil väike spikker, mis abiks kui tekib küsimus, kelle jälgedele satuti.

«Teadmiste omandamise ja silmaringi avardamise kõrval said lapsed rikkamaks kogemuse võrra, et õppimine koos praktiliste näidetega on tavapärasest tunduvalt hõlpsam ja huvitavam,» rääkis Ein. «Tagasiside osalejatelt oli väga positiivne ja andis mõtteainet, et ehk tasub edaspidigi selliseid üritusi korralda.» Programmis osalenute arv oli tema kinnitusel 200 ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles