Teler ja nutiseadmed lapsehoidjaks ei sobi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõte selline raamatukene teha tekkis Tõrva gümnaasiumi eripedagoogil-logopeedil Viivi Kuusil igapäevase töö käigus lasteaialastega.
Mõte selline raamatukene teha tekkis Tõrva gümnaasiumi eripedagoogil-logopeedil Viivi Kuusil igapäevase töö käigus lasteaialastega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva gümnaasiumi eripedagoog-logopeed Viivi Kuus üllitas hiljuti mudilastele mõeldud vahvate piltidega raamatu, mille abil saab lapse kõnet arendada. Staažikas logopeed hoiatab, et kui ema-isa lapse jaoks aega ei leia, võtab võsuke endale lapsehoidjaks teleri ja nutiseadmed ning areng jääb kängu.

Kuidas teie raamat sündis?

«40-leheküljelise raamatu «Kips-kõps külla» sünd võttis aega ligi aasta. Kuna see pole lihtsalt juturaamat, vaid koostatud laste kõne arendamiseks abistavate harjutuste põimimisel jutukeste sisse, tuli kõik põhjalikult läbi mõelda ning nõu pidada mõnegi kolleegi ja teistegi asjatundjatega. Sellise raamatukese kui õppevahendi järele tundsin vajadust enese praktilise töö käigus lasteaialastega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles