Huviharidus muutub kättesaadavamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriministeerium esitab täna valitsusele noorte huvitegevuse toetussüsteemi põhimõtted, et tagada igale noorele võimalus osaleda huvitegevuses. Toetusskeemi väärtus on 15 miljonit eurot aastas ja see käivitub tuleva aasta 1. septembril, teatas ministeerium.

Minister Indrek Saare sõnul lähtuti põhimõttest, et iga laps peab saama osaleda kvaliteetses juhendatud regulaarses huvitegevuses. «Võimalused on üle Eesti ebaühtlased: olgu põhjus elukoht või vanemate rahakoti suurus – riik peab abikäe ulatama. Soovime tagada igale noorele valikuvõimaluse kolmes huvitegevuse valdkonnas: sport, kaunid kunstid ning loodus-täppisteadused ja tehnoloogia.»

Toetussüsteemi väljatöötamisse olid kaasatud haridus-ja teadusministeerium, rahandusministeerium, valdkondlikud katusorganisatsioonid ning omavalitsuste liidud. Põhimõtete ettevalmistamise eest vastutas kultuuriministeerium, elluviijaks jääb haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles