50. sünnipäevaks enam kui 50 maratoni

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige ekstreemsem jooksukogemus on Valgamaa mehel 200kilomeetrine Ultrabalaton – jooks ümber Balatoni järve Ungaris. Pärast seda tundub maratoni 42 kilomeetrit isegi liiga lihtne olevat.
Kõige ekstreemsem jooksukogemus on Valgamaa mehel 200kilomeetrine Ultrabalaton – jooks ümber Balatoni järve Ungaris. Pärast seda tundub maratoni 42 kilomeetrit isegi liiga lihtne olevat. Foto: Erakogu

Veiko Ardel on spordirahva hulgas tuntud raudse tahtejõuga jooksjana. Enda sõnul hakkas ta aga jooksmisega tõsisemalt tegelema alles umbes viis aastat tagasi. Eesmärgiks sai seatud läbida 50. eluaastaks 50 järjestikust maratoni. Tänaseks on tulemusi maratonimõõtu ametlikelt jooksudelt ette näidata lausa 65.

Ambitsioonika eesmärgi ütles tänaseks viienda kümnendini jõudnud Ardel perele välja jõuluõhtul paar aastat tagasi. «Sellel hetkel oli juubelini aasta ja kümme kuud. Olin eelnevalt jooksnud mõne maratoni ja ultrajooksu ning eesmärk oli ümmargune arv kokku saada nii kiiresti ja nii heade tulemustega kui võimalik.»

Napilt kahe aastaga läbitud jooksude hulgas ongi tänaseks 55 klassikalist maratoni (42 195 meetrit) ja üldse kokku 65 distantsi, mida saab mõõta 42,2 kilomeetriga. Korjatud on need 44 paigast 17 Euroopa riigis. Me ei räägi siin lühematest jooksudest, mis ka maratoniks nimetatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles