Puka keskkool sügisel kümnendat klassi ei ava

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisest uutel kümnendikel Puka keskkooli enam asja ei ole.
Sügisest uutel kümnendikel Puka keskkooli enam asja ei ole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tuline vaidlus koolielu korralduse ümber lõppes Puka vallavolikogu istungil tõdemusega, et sügisest kümnendikel kohalikku kooli enam asja ei ole.

Peapõhjused, mis sellise otsuseni viisid, on üha vähenev õpilaste arv ja napp raha, mis ei võimalda gümnaasiumiosa täielikku rahastamist. Eelnõus sisalduva info järgi õpib Puka keskkooli gümnaasiumiastmes kokku kolme klassi peale 16 õpilast ja valla koolides on õpilaste arv vähenenud 10 aasta jooksul 53,75 protsenti. Samas ei ole Puka lasteaias ruumipuuduse tõttu tagatud 1,5–2aastastele lasteaiakohad ning hoone vajab kapitaalremonti.

Lisaks on välja toodud, et hariduskulude toetusena riigilt eraldatud õpetajate palgaraha ei taga gümnaasiumiosa täielikku rahastamist ning valla eelarve ei võimalda seda vahet katta. Gümnaasiumiõpetajate palga puudujäägi summa, mis eelarvesse kirjutatud, on 2016. aastal 42 592 eurot. Möödunud aastal kaeti põhikooliõpetajate palgaraha arvelt gümnaasiumiõpetajatele puudujääv 10 444 eurot, millele lisandus valla eelarvest 31 789 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles