Soome punkbluusiduo annab ühe kahest kontserdist Tõrvas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CD kaane on kujundanud Tartu bluusibändi Cathouse Radio solist Alar Kriisa.
CD kaane on kujundanud Tartu bluusibändi Cathouse Radio solist Alar Kriisa. Foto: Repro

Sel nädalal annab Eestis kaks kontserti Soome alternatiivbluusi lipulaev Black River Bluesman & Bad Mood Hudson, tutvustades värsket albumit «Moonshine Medicine». Reedel esineb bluusi Black Sabbathiks kutsutud duo pealinnas ning laupäeval Tõrva pubis Juudas.

CD kaane on kujundanud Tartu bluusibändi Cathouse Radio solist Alar Kriisa ning kahe loo tekstid pärinevad Tartu slaidkitarristi Andres Rootsi sulest. Kevade jooksul peaks poodidesse jõudma ka albumi LP-versioon, mille valmistas Tartu tehas Vinyl Plant. Tallinnas on Black River Bluesmani erikülaliseks sealne ansambel Mad Harley, Tõrvas aga Tartu duo Andres Roots & Raul Terep. Roots on põhjanaabritega koostööd teinud varemgi – jaanuaris 2011 jõudis Black River Bluesmaniga salvestatud pala «Watcha Do» ka ETV saate «Eesti Top 7» edetabelisse.

USAs Memphises valmistatavaid Lowebow sigarikarbikitarre eelistav Black River Bluesman on Põhja-Euroopa artistidest üks väheseid, kes tuuritab regulaarselt ka USA lõunaosariikides ning on üles astunud nii legendaarsel Ungari festivalil Sziget kui Himaalaja bluusifestivalil Nepalis. Eestis on ta esinenud muu hulgas festivalidel Augustibluus, Pärnu bluusipäevad ja Ugriblues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles