Ministeerium kutsub tunnustama parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Alates 15. märtsist on kõigil võimalik haridus- ja teadusministeeriumi veebilehe kaudu esitada tunnustamiseks parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.

Eesti haridus on maailmas hea mainega, meie noortel on head teadmised ja oskused. Aasta õpetaja galal «Eestimaa õpib ja tänab» tõstetakse esile neid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kelle töö on teistele eeskujuks ning kes panustavad õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse õppeasutustes. Kindel on see, et neid kõiki ühendab üks omadus: vastutustunne tuleviku suhtes.

Ministeerium tunnustab piirkondlikult ja üleriigiliselt viimase kolme aasta tulemuslikku tegevust, millel on märkimisväärne mõju õppurite arengule, kogukonnale ja ühiskonnale. Lisaks tõstetakse aasta õpetaja galal esile ka õppureid ja nende juhendajaid, kes esindasid möödunud õppeaastal Eestit edukalt rahvusvahelistel võistlustel. Samuti on kogu ettevõtmise eesmärk heade kogemuste jagamine üle Eesti.

Kandidaate on kõigil võimalik esitada kuu aja jooksul üheteistkümnes kategoorias: lasteaiaõpetaja, klassiõpetaja, põhikooliõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, klassijuhataja, kutseõppeasutuse õpetaja, õppejõud, suunaja, õppeasutuse juht, hariduse sõber ja aasta tegu hariduses.

Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon, kes esitavad igas kategoorias oma ettepanekud üleriigilisele žüriile. Sel aastal ootab ministeerium uuendusena maakondlike komisjonide esitatud õpetajate kohta ka õpilaste arvamusi oma õpetajast soovitatavalt lühikese videoklipi vormis.

Kogu ettevõtmine tipneb 8. oktoobril Jõhvi kontserdimajas aasta õpetaja galaga, mille korraldavad haridus- ja teadusministeerium, Eesti Haridustöötajate Liit ja SA Innove ning millest sünnib ka otseülekanne televisioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles