Kas Soontaga küla suudab valla piire liigutada?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. aprillil 2020 algavad rekonstrueerimistööd Võru–Kuigatsi–Tõrva teel Kuigatsi–Soontaga teelõigul.
27. aprillil 2020 algavad rekonstrueerimistööd Võru–Kuigatsi–Tõrva teel Kuigatsi–Soontaga teelõigul. Foto: Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Ligi kuu aega tagasi jõudis Puka ja Helme valda ning maavanema lauale Soontaga küla elanike üksmeelne sooviavaldus ühineda hoopis Tõrva kandiga. Nüüd aga on maad võtmas kahtlus, et soov ei pruugi teostuda.

Kas kartus on loogiline ja põhjendatud, kuid kummaline tundub asjaolu, et möödunud reedel ei olnud Puka vallavanem Lembit Luik enda sõnul dokumenti soontagalaste sooviga vallast lahku lüüa veel näinud, kuigi registrisse on see kantud 22. veebruaril. Seega ei osanud ta ka konkreetset seisukohta võtta. Ka volikogu esimees Aleksander Sven Esse sõnas, et tal ei ole veel midagi kindlat öelda, kuna volikogus ei ole teemat arutatud ning kavas on küsimus lülitada päevakorda aprillis.

«Tõde on, et senini ei ole Puka valla arengukavas käsitletud Soontaga piirkonna arengu eesmärke ega kokku lepitud ka arengusuundades,» tunnistas Esse, «kuid lähiajal on kavas käivitada Puka valla arengukava koostamine ning koos küla elanikega kokku leppida Soontaga arengusuunad ja -projektid. Arengukava loob sealsetele elanikele ka kaalutletud aluse läbirääkimistel otsustamaks kas Puka või Tõrva piirkonna ühinenud omavalitsuste kasuks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles