Arvamus: kuulsad ja uhked helmelastena

, Helme Maarja koguduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Lasting
Arvo Lasting Foto: Erakogu

On tänuväärt meie sõnavabadus ja sõnavabaduse kasutajad. Selle juures jääb soovida, et meie väikese kihelkonna rahvas ei lõhestuks mõnes aktuaalses küsimuses, nii nagu Eesti rahvas mõnel hetkel tundus lõhestuvat.

Vaimulike konverentsil tuletati meile meelde veel arvutiajastueelse kirjavahetuse reegleid. Õpetati, et kui sul on kellelegi kuhugi midagi kirjutada, siis kirjuta kiri valmis, loe see algusest lõpuni läbi, pane kiri lauasahtlisse. Järgmisel päeval võta kiri välja, loe uuesti läbi ja pane veel sahtlisse ootama. Kui kolmandal päeval oled veendunud, et kiri on õige, siis saada ära. Mõtle enne hoolsalt läbi, mida ja kuidas väljendada, alles siis ütle.

Meie loodava ühisvalla nime valikul avaldan siiski veel kord toetust Helme nimele. Meie võimalikust nimede valikust on Helme ühtaegu kõige vanem ja kõige laiahaardelisem nimi. Helme ei tähenda pelgalt ühte alevit maantee veeres, vaid Helme nimi katab kogu meie iidset kihelkonda, mida on mõnikord isegi nimetatud muistseks maakonnaks. Helme nimes avaldame austust kogu meie kihelkonna esivanematele. Me ei tee ju ühepäevapoliitikat, millel puudub side mineviku ja tulevikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles