Juhtkiri: nimi ei riku meest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimase nädala jooksul on üheks kuumaks aruteluteemaks olnud see, mis saab Helme, Hummuli ja Põdrala vallast ning Tõrva linnast moodustuva uue valla nimeks. Valgamaalase toimetusse laekub pea iga päev arvamuslugusid, milline see tulevane nimi võiks olla.

Üleeile peetud Tõrva linnavolikogu istungil leiti, et nime ei peaks valima rahvahääletusel ning nemad pooldavad uue nimena Lõuna-Mulgit. Kuna Helme vald tegi ettepaneku panna nimi rahvahääletusele, siis Tõrva volikogu istungil toimunud hääletusel võeti 13 poolt ja ühe erapooletu häälega vastu volikogu otsus Helme ettepanekuga mitte nõustuda. Selle asemel otsustati aktsepteerida poolthäälte enamusega juhtkomisjonis vastu võetud otsust, et liitvalla nimeks peaks saama Lõuna-Mulgi vald.

Samas rõhutasid mitmed volikogu liikmed, et lõpliku nime otsustamine käib alles siis, kui valmib ühinemisleping. Hummuli volikogus oli sama teema arutamisel eile, Valgamaalase trükkimineku ajal, ning Põdrala arutab nime küsimust homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles