Kontsert legendaarse pillimehe ja muusikaõpetaja auks tõi kokku saalitäie rahvast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva õhtul kogunesid kultuurikeskusesse paljud muusikahuvilised, kes tulid meenutama kauaaegse muusikaõpetaja ja pillimehe Aleksander Verte elu ja tegemisi. Teiste seas astus kontserdil üles 2003. aastal õpetaja Verte käe all kitarriõpinguid alustanud Hugo Kähri, kes nüüdseks lisaks õppimisele Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis õpetab oma õpetaja eeskujul ka ise noori kitarrihuvilisi Valga muusikakoolis.
Kolmapäeva õhtul kogunesid kultuurikeskusesse paljud muusikahuvilised, kes tulid meenutama kauaaegse muusikaõpetaja ja pillimehe Aleksander Verte elu ja tegemisi. Teiste seas astus kontserdil üles 2003. aastal õpetaja Verte käe all kitarriõpinguid alustanud Hugo Kähri, kes nüüdseks lisaks õppimisele Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis õpetab oma õpetaja eeskujul ka ise noori kitarrihuvilisi Valga muusikakoolis. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Valga kultuurikeskusse kogunes kolmapäeval arvukas muusikahuviliste seltskond, et meenutada kontserdiga legendaarset pillimeest ja muusikaõpetajat Aleksander Vertet tema 66. sünniaastapäeva puhul.

Kontserdi «Märtsis algas mai» avas muusikaõpetaja Reet Laanoja, kelle sõnul meenutavad valgalased Aleksander Vertet inimesena, kes on jaganud armastust muusika vastu orkestrandi, arranžeerija, pedagoogi, dirigendi ja ansamblikaaslasena. «Tema kunstnikuhing elab edasi koostöömälestustes, helisalvestistes, seadetes ja humoristlikes joonistustes noodipaberil,» sõnas Laanoja.

Muusikapisik on nakatanud ka Verte pojatütart Kristelit, kes õpib Valga muusikakoolis viiulit. Tema esituses kõlas kontserdil Richard Rodgersi «Edelweiss».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles