Logistikud ja puhastusteenindajad võrdlevad oskusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlus Järvamaa kutsehariduskeskus
Võistlus Järvamaa kutsehariduskeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna keskpäeval algasid Paides asuvas Järvamaa kutsehariduskeskuses kahepäevased logistikaerialade ja puhastusteenindajate kutsevõistlused. Mõõtu võtavad seitsme Eesti kutseõppeasutuse tublimad logistikaerialade õppurid ning kümne kutseõppeasutuse parimad puhastusteenindajad, nende hulgas kolmteist hariduslike erivajadustega õpilast.

Kahel päeval toimuvad logistikute võistlused on jagatud kaheks suuremaks võistlustööks. Esimesel päeval võisteldakse kaubaaluste komplekteerimises, teisel tuleb näidata oma oskusi saadetise vastuvõtmises. Hindamisel peetakse kõige olulisemaks töö kiirust ja kvaliteeti.

Logistikute võistlustel osalevad Sillamäe kutsekooli, Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Järvamaa kutsehariduskeskuse, Tartu kutsehariduskeskuse, Valgamaa kutseõppekeskuse, Tallinna transpordikooli ja Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpilased.

«Valgamaa kutseõppekeskusest osalevad logistikute võistlusel Marily Kaas ja Lisandra Talv. Nende juhendaja on Sirje Laanmäe,» täpsustas võistluste kaaskorraldaja SA Innove kommunikatsioonispetsialist Eeva Sirel.

Logistika kutsemeistrivõistlus on mõeldud noortele, kes õpivad laohoidja, logistika klienditeenindaja või logistiku abi erialal.

Puhastusteenindajate võistlused koosnevad neljast osast: oskusi tuleb näidata põranda niiskelt pühkimises, akende pesemises, vaibalt pleki eemaldamises ja suurpuhastuses põrandahooldusmasina ja veeimuriga. Hariduslike erivajadustega (HEV) õpilased võistlevad kokku kahel alal – põranda kuiv- ja märgpühkimises. Kõikidel võistlustel antakse punkte kiiruse, kvaliteedi ja töö korraldamise otstarbekuse eest.

Võistlused on individuaalsed ning tulemust hindab oma ala asjatundjatest koosnev žürii.

Võistluste peakorraldaja Laida Reitmanni sõnul on väga tähtis, et ka HEV õpilased ei ole kõrvale jäetud ja saavad omavahel võrdselt oskusi demonstreerida. Ta lisas: "Võistlustel on lisaks õpilaste pingelisele mõõduvõtmisele juhendajatel võimalus omavahel erialaseid kogemusi jagada ja teha plaane edaspidiseks".

Võitjad selguvad homme kell 14.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles