Virts ja jääkvedelikud tõid kaasa uurimise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silohoidla. Foto on illustratiivne.
Silohoidla. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskkonnainspektsioon menetles 2015. aastal 143 veeseaduse nõuete rikkumist, millest 49 olid seotud põllumajandusega, peamiselt sõnniku, silo ja väetiste hoidmise või käitlemisega. Teise suurema probleemide grupina võib välja tuua reo- ja heitvee käitlemise nõuete rikkumised, millega kaasnes 25 menetlust.

«Põllumajandusega seotud rikkumiste osakaal veeseaduse rikkumiste hulgas on sama mis eelnevatel aastatel ja ka põhiprobleemid on samad. Kõige rohkem on probleeme sõnnikumajandusega. Juhtumeid, kus sõnnikuhoidla ei vastanud nõudmistele või puudus üldse, oli 16. Sõnniku laotamisega seotud rikkumisi oli 10,» selgitas keskkonnainspektsiooni keskkonnakaitse osakonna peainspektor Pavel Ojava.

Kaheksa menetlust oli seotud silohoidlatega, näiteks puudusid silomahla kogumise kaevud ja jääkvedelik valgus pinnasesse. Menetluste läbiviimise põhjuste seas olid veel nõuetele mittevastavad kütusemahutid, reovee juhtimine pinnasesse ja mineraalväetiste kasutamine keelatud ajal või keelatud kohas.

Copy
Tagasi üles