Gümnaasiste hakkab tervitama pronksist poiss

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Ojaveri ideelahendusest «Hoolaud» saab peagi skulptuur, mis hakkab tulevikus seisma Valga gümnaasiumi ees ning millest võib saada isegi üks kooli sümboleid.
Terje Ojaveri ideelahendusest «Hoolaud» saab peagi skulptuur, mis hakkab tulevikus seisma Valga gümnaasiumi ees ning millest võib saada isegi üks kooli sümboleid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga saab lähiajal uue sümboli. Gümnaasiumihoone esist hakkab ilmestama hüppelaual hoogu võtva poisi pronkskuju.

Kokku esitati taiese ideekonkursile üheksa omanäolist ideed. Valga linnapea Kalev Härk kuulutas esmaspäeval muuseumis välja kolm parimat. Võidutööks kuulutati Terje Ojaveri «Hoolaud»

Kuigi Ojaver on sündinud Tallinnas, on gümnaasiumi asukoht tuttav juba lapsepõlvest. «Esimese hooga mõtlesin kohe, et küngast peab kindlasti ära kasutama. Minu arust ei olnud koolihoone eriti seotud tänavaga. Leidsin, et sinna peaks tegema midagi hoogsat.» Nii tekkiski Ojaverile idee hoolauast, mida siis hoonega seostada tuli. «See oli paras pähkel ning selleks kulus terve kuu.»

Copy
Tagasi üles