Poliitik turustab uut laadi rätikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani puuvillast ja Hollandi trukkidest valmistatud igas värvis ja suuruses Towelfy pidavat märja keha paari minutiga kuivaks tegema. «Samal ajal saavad mehed näiteks rannas muskleid näidata,» naeris Jaanus Raidal, demonstreerides oma leiutise hommikumantlirežiimi.
Pakistani puuvillast ja Hollandi trukkidest valmistatud igas värvis ja suuruses Towelfy pidavat märja keha paari minutiga kuivaks tegema. «Samal ajal saavad mehed näiteks rannas muskleid näidata,» naeris Jaanus Raidal, demonstreerides oma leiutise hommikumantlirežiimi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepääl elava endise tipp-poliitiku Jaanus Raidali kimbatus ühel talvisel saunaõhtul andis tõuke disainida ja patenteerida viie kasutusvõimalusega saunarätik, mis suundub peagi vallutama Euroopa ja Ameerika turgusid.

«Ühel hetkel tüütas poliitika sellises kujus ja vormis ära. Hoian muidugi silma peal, aga tegelen pigem sellega, mis leiba lauale tooks,» alustas Raidal oma Otepääl asuvas päkapikumajaks ristitud kodus kamina ja kohvitassi ees istudes. Endise riigikogulase, Otepää linnapea ja vallavolikogu esimehe kõrval paistsid avamata pakendid, mille peal nimi «Towelfy» ja kodumaist toodet lubav sinimustvalge kvaliteedimärgis.

Towelfy (umbkaudses tõlkes «rätistama» või «rätista» – toim) idee oli Raidali peas hakanud küpsema juba ammu. «Kusagil 10–15 aastat tagasi hakkasin vaatama, et tavaline saunarätik mind ei rahulda. Paned küll ümber puusade, aga rindkere jääb külmaks,» meenutas mees, kes samas oli veendunud, et kusagil maailmas on kindlasti taoline rätik-hommikumantel juba leiutatud. «Reisil käies vaatasin ikka turgudel ja poodides ringi, aga tulutult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles