Juhtkiri: Presidendiralli avapauk?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Viktor Burkivski

Millal Eestis presidendivalimiste kampaania lahti läheb, on üheselt raske öelda. Pole meil ju presidendi otsevalimisi ja riigipea selgub Riigikogus või valimiskogus. Arutelud selle üle, kellest võiks saada Eesti Vabariigi järgmine president ja kas kampaania ehk juba alanud pole, on aga käinud juba hulk aega.

On vaieldav, kas näiteks välisminister Marina Kaljuranna käik Obinitsa, kui paik soome-ugri kultuuripealinna aastale joone pidulikult alla tõmbas, oli otseselt seotud tema ametikohustustega või oli tegu osaga väljakuulutamata valimiskampaaniast. On aga tõsiasi, et Kaljuranda on korduvalt presidendikandidaadina välja pakutud ja ta ise pole sellistele pakkumistele selgelt «ei» öelnud.

Nüüd aga tundub, et 16. aprilliks saab Eesti vähemalt ühe ametliku presidendikandidaadi. Just selleks päevaks on Reformierakonna auesimees Siim Kallas kutsunud hulga omavalitsusjuhte, poliitikuid, ettevõtjaid ning arvamusliidreid Estonia kammersaali, kus soovib enda sõnul rääkida Eesti väljakutsetest, presidendiameti vastutusest ning enda valikutest. Postimehe andmetel teatab Kallas kokkusaamisel ka presidendiks kandideerimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles