Loodus mängib Mustjõel veetasemega vingerpusse

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel käis Valgamaalase fotograaf Arvo Meeks Mustjõel droonifotosid tegemas. Nagu pildilt näha, ei ole tänavu ilmselt põhjust karta suuremat üleujutust – isegi mitte siis, kui taevakraanid korraga lahti keeratakse.
Nädalavahetusel käis Valgamaalase fotograaf Arvo Meeks Mustjõel droonifotosid tegemas. Nagu pildilt näha, ei ole tänavu ilmselt põhjust karta suuremat üleujutust – isegi mitte siis, kui taevakraanid korraga lahti keeratakse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevad on käes nii kalendri järgi kui looduses. Tavapärast suurvett aga tänavu Mustjõel pole, oma sängist ähvardas vesi seal välja ronida hoopis veebruaris.

Suurvesi on igakevadine nähtus nii jõgedel kui järvedel, mil vesi tavapärasest sängist välja ronib ja mujale laiutama kipub. Eks tahab jõgigi end pärast pikka talve pisut ringutada. Kui Soomaal kutsutakse igakevadist suurveeaega hellitavalt isegi viiendaks aastaajaks, siis Lõuna-Eestis asuv Mustjõgi jäi kummalisel kombel tänavu kevadel oma sängi pidama.

Taheva hüdromeetriajaamas töötav Kaie Helemets hoiab Mustjõel silma peal ning tõdes, et see kevad on tõepoolest eriskummaline võrreldes eelmiste aastatega. Tema sõnul võivad sealsed elanikud ilmselt kummikud selleks aastaks kappi tagasi panna, sest neid pole lihtsalt vaja. Kui tavaliselt tuleb suurvesi Mustjõele märtsi lõpus või aprilli alguses, siis seekord nii pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles