Väikeettevõtjad astusid võistlustulle

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Konkursil Eesti Parim Toiduaine 2016 hinnatakse 29. ja 31. märtsil piirkondlike väikeettevõtete tooteid. Hindamisele on esitatud ühtekokku 87 toodet 46 väiketootjalt.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul tõusevad Eestis üha enam esile nišitooted, mille poolest väikeettevõtted eriliselt silma paistavad ning aasta-aastalt kasvav osalejate arv piirkondlikul konkursil teeb suurt rõõmu.

«Siiralt hea meel on selle üle, et Eestisse on igal aastal lisandumas tublisid väikeettevõtjaid, kes suudavad toota eestimaalaste maitse-eelistustele vastavaid tooteid ning tuua seeläbi vaheldusrikkust meie söögilauadadele,» sõnas Potisepp.

«Käesoleval aastal on väikeettevõtete hindamisele esitatud mullusest 30 võrra rohkem tooteid ning osalejate arv on pea kahekordistunud. Nende numbrite põhjal võib arvata, et tulevased aastad toovad meie konkursile veelgi enam põnevust ja häid Eesti maitseid,» lisas ta.

Piirkondlike väikeettevõtjate parimad tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toote tiitlile kandideerib 14 toodet, Virumaal 17 toodet, Lääne-Eestis 19 ja Põhja-Eestis tervelt 37 toodet. Võidutooted pärjatakse tiitliga Parim Toode Piirkonna Väikeettevõttelt 2016.

Põnevamate piirkondlike tootjate toodete hulka kuuluvad näiteks Chocolala OÜ põdrasamblik šokolaadiga, Pajumäe Talu OÜ maheghee ja RemedyWay OÜ toortatrahalvaa.

Täna on Tallinna Teeninduskoolis hindamisel Virumaa ja Põhja-Eesti väikeettevõtete tooted ning 31. märtsil Tartu kutsehariduskeskuses Lääne-Eesti ja Lõuna-Eesti väikeettevõtete tooted. Piirkondlike väikeettevõtete hindamiste tulemused avalikustatakse 22. aprillil 10. Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Copy
Tagasi üles