Tööõnnetuste arv Valgamaal aastaga vähenes, töövaidluste hulk kasvas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrrelduna 2014. aastaga kasvas tööõnnetuste arv Eestis enim puidutööstuses ja ehitussektoris. Ka Valgamaal oli õnnetusjuhtum puidutööstuses, kui töötaja oli lahti võtmas tootmisjärgus olevat palkmaja. Foto on illustratiivne.
Võrrelduna 2014. aastaga kasvas tööõnnetuste arv Eestis enim puidutööstuses ja ehitussektoris. Ka Valgamaal oli õnnetusjuhtum puidutööstuses, kui töötaja oli lahti võtmas tootmisjärgus olevat palkmaja. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Mullu registreeriti Eestis 4774 tööõnnetust, millest 16 lõppes töötaja surmaga. Valgamaal juhtus 71 tööõnnetust, mis oli 15 võrra vähem aastatagusest ajast. Oluliselt kasvanud on aga maakonnast töövaidluskomisjonile laekunud avalduste hulk.

Tööinpektsiooni raport 2015. aasta kohta toob esile, et Eesti tööturg oli aktiivne. Eelmisel aastal töötas 640 900 inimest, tööl oli 16 000 inimest rohkem kui aasta varem. Aastaga loodi juurde 1919 ettevõtet.

Tööinspektsioon kontrollis tööohutuse, -tervishoiu ja -suhete olukorda 3838 ettevõttes. Tööohutuse ja -tervishoiu alaseid rikkumisi tuvastati 17 611 ehk 91 protsendil kontrollitud ettevõtetest, töölepingu seaduse rikkumisi oli 1761. Töösuhteid kontrolliti 526 ettevõttes ning töölepingu seaduse nõuete rikkumisi tuvastati kokku 1761.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles