Kooliteater kasvatab õpilasest kultuurinautleja

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliteater annab lastele võimaluse laval kehastuda selleks, kelleks nad tavaelus võib-olla kunagi ei saa. Lisaks sellele annab esinemine neile juurde julgust, sõnaosavust ning muid eluks tarvilikke oskusi.
Kooliteater annab lastele võimaluse laval kehastuda selleks, kelleks nad tavaelus võib-olla kunagi ei saa. Lisaks sellele annab esinemine neile juurde julgust, sõnaosavust ning muid eluks tarvilikke oskusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kooliteater ei eelda, et laps oleks vilunud näitleja. Selle eesmärk on pigem kasvatada kultuurinautijat, kes oskaks hinnata teatrit kui kunstivormi, mis annab eluteele kaasa nii esinemisjulguse kui sõnaseadmise oskuse.

Valga põhikooli eesti keele õpetaja Marelle Kansonen on aastaid noori teatri juurde suunanud. Igal aastal on koolis korraldatud konkurssi «Sahtlist lavale», mis aastate jooksul toonud lavalaudadele mitmesuguseid põnevaid etteasteid. Kansoneni sõnul lähevad noored konkursiga üldiselt hästi kaasa.

«Sel aastal oli osavõtt veidi väiksem, kuid need, kes esineda tahtsid, seda ka said.» Ürituse korraldajana andis Kansonen lastele ka soovituse minna Valgamaa kooliteatrite festivalile, mis eile Valga kultuurikeskuses teoks sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles