Mainori asutajaliige Hillar Kala hoogu maha ei võta

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kala meelistegevus on reisimine, kuid seda mitte vaid puhkamise eesmärgil, vaid ikka proovimaks ja õppimaks uusi asju. Fotol on mees Prantsusmaal Provence’i veinimõisas.
Hillar Kala meelistegevus on reisimine, kuid seda mitte vaid puhkamise eesmärgil, vaid ikka proovimaks ja õppimaks uusi asju. Fotol on mees Prantsusmaal Provence’i veinimõisas. Foto: Erakogu

Tõrvas elav ja suvel 77. sünnipäeva tähistav majandusdoktor Hillar Kala tunnistab, et viimasel ajal on tal kiiremad ajad kui kunagi varem. Elupõlise teadlase elus on iga päev täidetud paljude hobidega ja reisimise kõrvalt vaatlemise, mõtlemise ja raamatute kirjutamisega.

Nähes ja kuulates suhteliselt kõrge vanusega, kuid harukordselt reibast ja ladusa jutuga doktorikraadi omanikku rääkimas oma pikast ja värvikast elust, tuleb tahes-tahtmata tunne, et need read peaksid kuuluma elulooraamatusse, mitte ajaleheveergudele. Kergendusega saan vestluse lõpus teada, et memuaarid ongi tal juba kirjutamisel. Nagu veel kolm eri teemadel valmivat raamatut.

Olles tema enda sõnu kasutades «sõjaeelne toode», sündis Kala 1939. aastal Valgas kindlustusinspektori perekonda, kes paar aastat hiljem Tõrva elama kolis. Sõjast mäletab Kala vaid üle pea lendavaid sõjalennukeid ja seda, kuidas nende tollane majapidamine ühes poole Tõrva linnaga sakslaste tuleroaks läks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles