Metsareostajad ärkasid talveunest

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaprügistamine kui mõnegi kodaniku elustiil annab metsaülem Risto Sepa sõnu riigimetsa majandamise keskusele tegevust aastaringi.
Metsaprügistamine kui mõnegi kodaniku elustiil annab metsaülem Risto Sepa sõnu riigimetsa majandamise keskusele tegevust aastaringi. Foto: Arvo Meeks

Tundub, nagu oleks kevade saabumisega ka metsaprügistajad talveunest ärganud, sest kolmapäeval avastas RMK Valgamaa metskonna ülem piirilinna lähistel öö jooksul riigimetsa tekkinud hiigelhunnikud.

Just nimelt hunnikuid, sest väikesele maa-alale Valga linna lähedal oli tekkinud metsas kolm prügikogumit. Paistis, et need oli sinna tekitanud üks ja sama isik, sest metsa sissesõidutee pehmel pinnasel olid näha veel värsked väljakeeramise jäljed – ilmselt jäetud eelmisel õhtul või ööpimedas. Metsa alla laotud jäätmetest andis Valgamaa metskonna metsaülemale Risto Sepale teada tuttav jahimees.

«Tundub isegi olevat mingi lätlaste lugu, sest siin on palju plastpudeleid, mida ära ei saa anda,» proovis Sepp ära arvata mitme suure prügikoti päritolu. Kottides oli tõepoolest lätikeelsete kirjadega, valdavalt pooleteise- kaheliitrised pudelid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles