Talgud keskenduvad kiiruseületamistele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine. Foto on illustratiivne.
Kiirusemõõtmine. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) avas täna, 4. aprillil oma Facebooki lehel liiklustalgute kaardirakenduse, kuhu inimesed saavad nädala jooksul märkida kohti, kus ohtu põhjustavad kiiruseületajad.

10. aprillini kogub politsei inimeste ettepanekuid 21. aprillil toimuvateks liiklustalguteks. Need keskenduval sel aastal kiiruseületamistele ning talgute päeval teeb politsei liiklusjärelevalvet inimeste tehtud ettepanekute alusel.

PPA juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo sõnul on liiklustalgud inimeste ja politseinike ühine viis liiklust turvalisemaks muuta. «Laekunud ettepanekutele tuginedes saame olla just seal, kuhu inimesed meid ootavad. Tähtis on ka, et talgud panevad inimesed liiklusturvalisusele mõtlema ning loodetavasti ka ise ohutumalt käituma.»

Tänavused talgud keskenduvad sõidukite kiirusele, sest see on varasematel aastatel olnud inimeste üks peamiseid muresid. «Kui inimesed ei ületaks piirkiirust, jääksid paljud liiklusõnnetused olemata. Liiga suur kiirus suurendab õnnetusse sattumise riski ja kokkupõrke tagajärgede tõsidust. Paraku sagenevad kiiruseületamised iga aasta kevadel, kui teeolud paranevad ja juhtide valvsus hajub,» ütles Loigo.

Ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade ja aegade osas oodatakse kuni 10. aprillini ja neid saab teha läbi kaardirakenduse PPA Facebooki lehel. Ettepanekuid saavad teha ka inimesed, kellel endal Facebooki kontot ei ole.

21. aprillil ei toimu liiklustalgud ainult Eestis, vaid on Euroopa liikluspolitseinikke võrgustiku ühine ettevõtmine. Eestis saab ettepanekuid teha siiski vaid kohalike liiklusmurede kohta.

Eelmised liiklustalgud toimusid 2014. aastal ning siis laekus PPA-le ligi 3000 ettepanekut, neist üle 800 puudutas sõidukiirust.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles