Kõledas kortermajas leidis aset tapmine

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sai politsei teate, et Valgas E. Enno tänaval asuvast korterist leiti surnukeha vigastusega pea piirkonnas. Valgamaalasele teadaolevalt oli mehe näol rohkelt hematoome.

Esmaspäeval jätab maja, kus juhtum aset leidis, otsekui väljasurnud mulje. Kahekorruselise hoone uksed on lahti nii tänava kui hoovi poolt, samuti koridoriaken. Valitseb vaikus: ühestki korterist ei kostu askeldamist, laste kilkeid. Isegi mitte raadio ega teleri hääli, kuigi maja fassaad satelliiditaldrikute rohkusega silma paistab. Samuti ei tungi kuskilt ahvatlevat toidulõhna. Ehk on asi hermeetilisuses: enamik uksi tundub majal vahetatud olevat.

Korteri, kus 49aastase mehe elutee lõppes, uks ei jäta seevastu kuigi viisakat muljet. Lisaks kooruvale värvile torkab see silma politsei pitseerimisjälgede poolest. Ilmselt on elupaik pärast roima tühjaks jäänud.

Pärast tulutut koputamist ja helistamist mitme ukse taga kostub ühest korterist pikaldasi samme. Uks avaneb ja sellel seisab keskealine mees, suur mutrivõti käes. Selgub, et tegu pole siiski otsese ettevaatusabinõuga juhuks, kui ukse taga mõrvar peaks seisma.

Enda sõnul mees, kes oma nime ütlema ei soostu, ei teadnudki, et samal korrusel elanud naaber tapetud on.

«Seda ma muidugi tean, et ta surnud on, aga tapetud ... See pidi olema keegi tema tuttavatest: neid tal ikka käis. Ega võõras hakka niimoodi siia tulema.»

Midagi kahtlast naaber enda sõnul ei märganud. «Sain alles siis teada, et temaga midagi juhtunud on, kui politsei laupäeva hommikul tuli. Ega ma siis ka täpselt näinud, mis toimus. Meil mitu korterit vahel ja tema juures käidi ikka tagumist treppi mööda. Pole ju isegi teada, millal ta surra võis. Viimati nähti teda liikumas siin eelmisel esmaspäeval.»

Samas tunnistas naaber, et tundis õnnetu lõpu leidnud meest omajagu. «Eks ikka tead oma maja rahvast, eriti kui neid nii vähe on. Meil majas nüüd ainult kahes korteris ongi veel inimesed sees: allkorrusel ka ühes korteris.»

Tapetud mehel olnud ka elukaaslane, keda aga samuti viimasel ajal E. Enno tänaval nähtud polevat olnud. «Ei tea isegi täpselt, millal ta kadus. Tal on minu teada tütar ka Tallinnas – ehk on tema juures. Mees ise oli venelane.»

Naaber iseloomustas lahkunut pigem positiivsete sõnadega. «Hea inimene oli. Poleks uskunud, et temaga nii läheb – ehk kogemata keegi tegi, kui koos alkoholi tarvitati.»

Samas ei saavat Valgamaalasega rääkinud mehe sõnul siiski mingil juhul öelda seda, et tapetu joodik oleks olnud. «Õlut jõi ta küll kindlasti. Aga muud – ma ei tea. Nii palju me ka ei suhelnud. Mina ei tarvita üldse alkoholi.»

Kas tapetu ka surmahetkel alkoholijoobes oli, peab välja selgitama kohtuarstlik ekspertiis, kuhu surnukeha saadeti. Samuti muud mehe surma asjaolud, mille täpsemaks uurimiseks on politsei alustanud uurimist tapmist käsitleva seaduseparagrahvi alusel. Eile hommikuks ei olnud politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki kinnitusel kedagi juhtunuga seoses veel üle kuulatud.

«Politsei edastatud andmetele ei ole praegu võimalik midagi lisada, kuna uurimine on algfaasis,» ei saanud juhtumi asjaoludele eilehommikuse seisuga valgust heita ka Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles