Juhtkiri: Vesi valitsejate veskile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Eero Vabamaegi / Postimees / Scanpix

Ilmselt pole Keskerakond ammu nii suurt meediatähelepanu pälvinud kui viimase poolaasta jooksul. Põhjuse selleks on andnud erakonnas küdev sisetüli, mille tulemusena tekkinud kaks selgesti eristuvat leeri, millest ühe eesotsas on partei ametlik juht Edgar Savisaar, teine on aga koondunud erakonna Riigikogu fraktsiooni juhi Kadri Simsoni selja taha.

Kui vahepeal tekkis paljudel lootus, et sisevastuolud lahenevad erakonna novembrikuisel kongressil, siis nii ei läinud. Senine juht sai küll mandaadi erakonna eesotsas jätkata, aga suur tema ülekaal polnud: Savisaar sai 514 ning Kadri Simson 468 häält.

Kongressi järel tõotasid nii Simson kui tema pooldajad igal juhul erakonnas jätkata – avaldades arvamust, et Eesti vajab igal juhul tugevat tsentriparteid ja Keskerakonda on võimalik demokraatlikumaks muuta. Antud veendumus partei seesmise pööramise võimalikkuse suhtes meenutas omaaegsete kommunistide juttu, kuidas nemad komparteid palehigis seestpoolt õõnestada püüdsid. Meenutagem, et koos sellega varises kogu riik kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles